Ava – Full koll på ägglossningen med ett armband

Möt Ava, succéarmbandet som sålde slut direkt när produkten släpptes på den brittiska marknaden.

Att bevaka sin naturliga menscykeln, opåverkad av syntetiska hormoner, verkar vara den nya trenden. Att vara medveten om vad som händer i kroppen och få koll på när ägglossningen sker varje månad säger inte bara något om fertiliteten men också något om hälsan generellt.

Ava-armbandet är ett nytt, kliniskt testat armband som håller full koll på menscykeln. Medan användaren sover samlar Avas sensor upp data på nio olika parametrar. Dessa parametrar går in i en algoritm och kartlägger den fertila fasen.

Du får dessutom som bonus, koll på din sömnkvalitet, dina stressnivåer och din hjärtmrytm.

Trots att Ava är ny så är produkten den enda, av FDA (amerikanska läkemedelsverket), godkända fertilitetsmonitorn och har dessutom en grundlig, ett år lång kliniskt studie bakom sig, utförd på universitetssjukhuset i Zürich under ledning av professor Brigitte Leeners som är en av de ledande experterna inom matematisk modellering av menscykler.  Observera att företaget betonar att Ava inte är avsedd att användas som preventivmetod utan studierna endast är gjorda mer perspektivet att få kunskap om cykeln och planera en graviditet.

Ava har en pricksäkerhet på 89% enligt denna studie som presenterades på the Swiss Society of Obstetrics and Gynecology Annual Congress samt på German Society of Obstetrics and Gynecology Annual Congress under 2016. Och enligt företaget är fler kliniska studier på gång.

Det är läkemedelsbolaget Bayer som sponserar samtliga av Avas presentationer.