Cookies

När du besöker webbplatsen samlar vi in information om alla besök på vår sajt.  Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de individuella elementen på webbplatsen samt för att understödja vår marknadsföring.

Här kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar denna information, vad vi gör med den, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss gällande vår cookie- och sekretesspolicy.

Insamlandet av information på webbplatsen sker inom ramarna för den befintliga lagstiftningen.  Om personuppgifter behandlas av webbplatsen, sker det i enlighet med personuppgiftslagen.

Webbplatsen detekterar automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen.   Om du loggar in eller prenumererar på vårt nyhetsbrev registrerar vi även detta, för att göra det enklare för dig nästa gång du besöker oss.

I detta sammanhang använder vi olika analysverktyg som t.ex. Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om användningen av webbplatsen och till att göra din upplevelse ännu bättre.

Webbplatsen samlar in information om användare och deras besök på två sätt:

·       Genom att använda cookies
·       Genom att användarna själva tillhandahåller information (t.ex. vid prenumeration på vårt nyhetsbrev)

Vad är en cookie?
När du besöker webbplatsen lagras cookies på din dator.  En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök.  Ingen personlig information lagras i våra cookies.

Nästan alla webbplatser använder cookies.  De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan förbättras.  I många fall är cookies nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen.

Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och inkluderar information om användarinställningar, inloggning samt hur webbplatsen används.

Hur undviker jag cookies?
 Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas.

Vi rekommenderar att du läser igenom vår cookiepolicy noga innan du eventuellt ändrar dina cookieinställningar i din dator samt att du läser mer om cookies på andra webbplatser.

Om du ändrar cookieinställningarna kan din användarupplevelse försämras när du besöker vår och andras webbplatser.

Tänk på att om du inte accepterar cookies kan det finnas funktioner på webbplatsen som inte kommer att fungera för dig.

Firefox
Du raderar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Options (alternativ) ->  Privacy (sekretess) -> och raderar individuella cookies eller rensar din historik.

Du blockerar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Options (alternativ) -> privacy (sekretess) ->, på rullgardinsmenyn under History (historik) markerar du ”Use custom settings for history” (använd anpassade inställningar för historik) -> och kryssar för ”Always  use  private browsing  mode” (använd alltid privat webbsökningsläge) och avmarkerar ”Accept cookies from pages” (acceptera cookies från sidor).

Internet Explorer
Du raderar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Internet Options (internet-alternativ) -> fliken General (allmänt) -> klicka på Delete (ta bort) -> Cookies -> Delete (ta bort).

Du blockerar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Internet Options internet-alternativ) -> Privacy (sekretess) -> för skjutreglaget till toppen.  På det här sättet blockerar du alla cookies.  -> Klicka på OK.

Google Chrome
Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Tools (verktyg) -> Clear browsing data (ta bort webbinformation -> Delete cookies and other site data (ta bort cookies och andra webbplats- och plugindata) -> Clear browsing data (rensa webbinformation).

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Show Advanced Options (visa avancerade inställningar) -> Content Settings (innehållsinställningar) -> klicka på ”Block all sites from storing data” (förhindra att webbplatser sparar data) och markera ”Block third-party cookies and site data” (blockera cookies och webbplatsdata från tredje part -> OK.

Safari
Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Security (säkerhet) -> klicka på ”Show Cookies” (visa cookies).  Här kan du antingen radera cookies från en enda domän eller radera alla cookies.

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Security (säkerhet) -> under ”Accept Cookies” (acceptera cookies), välj ”never” (aldrig).

Vad används cookies till på webbplatsen?
För att avgöra vilka som besöker våra webbplatser använder vi cookies för att skapa demografisk och användarrelaterad statistik.  Detta ger oss möjlighet att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares önskemål och intressen.  Nedan beskrivs syftena för de cookies som används på webbplatsen

Cookies från tredje part
 Webbplatsen använder en rad tjänster från tredje part på våra webbsidor.  Ibland använder även dessa tjänster cookies.  Du kan välja att ej acceptera cookies från tredje part i din webbläsare genom att följa denna länk:

http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val.

Bland annat används cookies från tredje part för att samla in statistik om dina besök hos Webbplatsen; i sådant fall använder vi cookies för att t.ex. få veta vilka webbplatser du besöker och hur länge du besöker dem.  I detta fall använder vi systemet Google Analytics från Google.

Du kan välja bort Google Analytics här: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Webbplatsen samarbetar också med företag för att förbättra vår online-marknadsföring för att säkerställa att du endast ser relevanta annonser.  I detta sammanhang använder vi exempelvis följande leverantörer:  Facebook och Google.

Webbplatsen innehåller komponenter från tredje part som t.ex. ”Facebook-rekommendation”,  ”Facebook-gilla” och ”Google+”.  Dessa komponenter från tredje part innebär att ägaren till tredjepartskomponenten, t.ex. Facebook eller Google, tar emot tekniska data om din webbläsare, IP-adress, vilka sidor du besöker hos Webbplatsen och liknande.  Den behandling som ägaren till tredjepartskomponenten gör ligger utanför vår kontroll och rör endast dig och ägaren till tredjepartskomponenten.

Webbplatsen använder sig av dessa komponenter för att kunna länka direkt till våra sociala mediewebbplatser och därmed säkerställa en smidig navigation för dig som kund.

Funktionalitet
 På webbplatsen finns det ett antal tekniska cookies som krävs för hantering av funktionaliteten på åtskilliga delar av sajten. Dessa är de cookies som lagras när du loggar in på webbplatsen och lagras för att hålla ordning på innehållet i din kundvagn, dina favoriter osv.

Personlig information

Användning av personlig information
 Känslig personlig information yppas aldrig för tredje part såvida du inte uttryckligen samtyckt, och vi samlar aldrig in personlig information såvida inte du själv har angett denna information när du gjort en beställning, deltagit i en enkät eller liknande.  Information samlas in om namn, adresser, postnummer, mejladresser, kön, ålder, intressen, åsikter och kännedom om olika ämnen.

Personlig information används för att implementera den tjänst för vilken informationen samlas in.  Informationen används också för att lära känna dig och andra användare av webbplatsen bättre.  Denna användning kan inkludera studier och analyser i syfte att förbättra våra produkter, tjänster och tekniker samt för att visa innehåll som är anpassat efter dina intressen och hobbies.

Kontakt rörande persondata
 Om du vill få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta oss på info@hormonfri.nu  Om felaktiga data har registrerats eller om du har några andra invändningar, kan du ta kontakt på samma sätt.  Du har rätt att få se vilken information om dig som är registrerad, och du kan invända mot registreringen enligt personuppgiftslagen.

Skydd av persondata 
Lagstiftningen kräver att din personliga information ska förvaras på ett säkert och konfidentiellt sätt.  Vi lagrar din personliga information på servrar med höga säkerhetsnivåer som är placerade i kontrollerade anläggningar, och vår säkerhet kontrolleras regelbundet för att avgöra huruvida användarinformationen hanteras på ett säkert sätt, alltid med strikt hänsyn till dina rättigheter som användare.  Vi kan dock inte garantera 100 % säkerhet för dataöverföringar via Internet.  Det innebär att det kan finnas en risk att andra obehöriga parter får åtkomst till information när data skickas och lagras på elektronisk väg.  Därmed skickar du din personliga information på egen risk.

Personlig information raderas eller anonymiseras när det syfte som den samlades in för upphör.

Internets snabba utveckling innebär att det ibland kan bli nödvändigt att ändra vår behandling av persondata.  Därmed förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av personaldata.  Om vi gör detta, kommer vi självklart att korrigera datumet för ”senast uppdaterad” nertill på webbsidan.  Vid omfattande ändringar kommer vi att meddela dig med ett synligt meddelande på våra webbplatser.

Du har rätt att klaga på behandling av information och data som rör dig.  Klagomål skickas till Datainspektionen.

Kontakta oss
Du kan kontakta oss via:

E-post: info@hormonfri.nu